WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VULCAANWEG VLAARDINGEN WOENSDAG OPEN

VLAARDINGEN- De Vulcaanweg in Vlaardingen-Oost, die is afgesloten vanwege de grote brand van afgelopen zondag, gaat naar verwachting woensdagochtend 20 augustus om 05.30 uur weer open. De toplaag van het asfalt is zodanig aangetast dat de weg niet voldoende schoongemaakt kan worden en een nieuwe asfaltlaag nodig heeft.

De Vulcaanweg is vanwege het instortingsgevaar van de buitenmuur van het afgebrande pand en de gladheid van de weg afgesloten. De buitenmuur wordt dinsdagmiddag gesloopt. Dinsdagavond vanaf 17.00 uur wordt de weg gefreesd, waardoor het woensdag mogelijk is om met aangepaste snelheid, 30 km/uur, de weg te gebruiken.

De freeswerkzaamheden duren naar verwachting tot ongeveer 23.00 uur dinsdagavond en kunnen geluidsoverlast veroorzaken. De gemeente Vlaardingen vraagt haar inwoners begrip voor deze overlast. Op een later moment, zo snel mogelijk, wordt de Vulcaanweg opnieuw geasfalteerd.

De Koningin Wilheminahaven NZ blijft tot nader order afgesloten. Vrachtwagens die naar Vopak, RBT en DFDS moeten, kunnen wel naar deze bedrijven; zij kunnen afslaan en op de rotonde van de Vulcaanweg rechtdoor. Verkeersregelaars zijn actief om het verkeer bij de diverse afsluitingen te begeleiden. De KW-haven NZ is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer voor de bedrijven die zijn gevestigd t/m nummer 11. Wie Vlaardingen uit wil rijden, kan dat het beste doen via de Marathonweg of via de Van Beethovensingel.