WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VUURWAPEN EN DRUGS IN KELDERBOX SPIJKENISSE

SPIJKENISSE- Een 21-jarige man uit Spijkenisse zit sinds vandaag vast op verdenking van illegaal wapenbezit en drugshandel. De politie trof afgelopen dinsdag een vuurwapen en diverse soorten drugs aan in zijn kelderbox. De verdachte is opgespoord na een anonieme tip.

De man wordt verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie en de Opiumwet. Deze wetten verbieden het bezitten, produceren, verhandelen en vervoeren van vuurwapens en verdovende middelen. De straffen voor deze delicten kunnen hoog oplopen, afhankelijk van de hoeveelheid en het soort wapen of drugs.

Voor illegaal wapenbezit kan de maximale gevangenisstraf variëren van negen maanden tot acht jaar. Voor drugshandel kan de maximale gevangenisstraf variëren van zes maanden tot twaalf jaar. Daarnaast kunnen er ook boetes, taakstraffen of andere maatregelen worden opgelegd.

De verdachte kan maximaal drie dagen in verzekering worden gesteld door de politie. Daarna kan de rechter-commissaris besluiten om de verdachte nog maximaal veertien dagen in bewaring te houden. Vervolgens kan de raadkamer van de rechtbank besluiten om de verdachte nog maximaal negentig dagen in voorlopige hechtenis te houden. De voorlopige hechtenis kan worden verlengd als er sprake is van ernstige bezwaren en gronden.

De officier van justitie zal uiteindelijk beslissen of de arrestant wordt vervolgd of niet. Als de verdachte wordt vervolgd, zal hij voor de rechter moeten verschijnen. De rechter zal dan beoordelen of de verdachte schuldig is aan de tenlastelegging en zo ja, welke straf hij krijgt. De man heeft het recht om zich te laten bijstaan door een advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *