WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WACHTEN OP AANPAK FIETSPAD BLUNDERVIADUCT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het verzakte fietspad onder het spoor bij de Marathonweg in Vlaardingen wordt pas aangepakt nadat de grondonderzoeken zijn uitgewerkt. Dat laat de gemeente Vlaardingen weten na klachten van fietsers die zich ergeren aan het afgesloten fietspad. Zodra de uitwerking binnen is bij de gemeente gaat men aan de slag met de aannemer. ‘We kunnen hier helaas geen datum voor aangeven’, aldus een voorlichter op het Vlaardingse stadskantoor.

Het fietspad onder het spoor bij de Marathonweg kampt al maanden met verzakkingen. Door middel van grondboringen is vorige maand gezocht naar de oorzaak.

14 oktober 2017: Daar ging het laatste hek aan de kant. Wethouder Ruud van Harten schoof samen met een van de medewerkers van aannemer Heijmans een hek aan de kant. Het autoverkeer kan nu vanaf beide zijden door de nieuwe tunnel. Fotografie: Ron van Rossum
In september 2017 is de tunnel onder het spoor van de Hoekse Lijn opgeleverd. Aan beide kanten van het spoor – ter hoogte van de Arij Koplaan/Industrieweg en ter hoogte van de George Stephensonweg – kwam bovendien een rotonde met gloednieuwe fietspaden. Een maand na de oplevering werd duidelijk dat het project te maken had met een kostenoverschrijding van 1 miljoen euro.

De tunnel is aangelegd om er voor te zorgen dat het verkeer op de Marathonweg het spoor van de Hoekse Lijn ongestoord kan kruisen. Een spoorwegovergang met automatische halve overwegbomen werd opgeheven.

2 gedachten over “WACHTEN OP AANPAK FIETSPAD BLUNDERVIADUCT VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *