WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘WEEK VAN RESPECT’ MAASSLUIS

MAASSLUIS- Leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van verschillende scholen in Maassluis kregen een gastles over respect van de burgemeester of een van de wethouders. Zij deelden persoonlijke verhalen en gingen met de leerlingen in gesprek over respectvol en respectloos gedrag.

‘Ik ben van school gewisseld, omdat ik op mijn vorige school heel erg werd gepest’, ‘tijdens een voetbalwedstrijd riepen ouders van de tegenstander lelijke dingen naar me’, ‘iemand plaatste een video van mij op social media en maakte mij belachelijk’. Deze en andere persoonlijke voorbeelden werden door de leerlingen gedeeld en besproken tijdens de gastlessen over respect. Wethouder Denise Mulder (jeugd) vindt het heel waardevol dat deze gastlessen worden gegeven: “Het is leuk én belangrijk om met jongeren over respect te praten. De leerlingen kunnen al goed beoordelen wat goed en niet goed gedrag is en maken het ook dagelijks van dichtbij mee. Door het belang van respectvol gedrag te benadrukken, geven we elkaar het goede voorbeeld.”

De gastlessen over respect zijn onderdeel van de Week van Respect. Tijdens deze week geven honderden gastsprekers door heel Nederland gastlessen op scholen, sportclubs en bij jongerenwerkorganisaties. De gastlessen staan in het teken van persoonlijke verhalen, omdat een persoonlijk verhaal zorgt voor (meer) begrip voor de ander.

Foto van Chris Kalkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *