WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WELK BEDRIJF MAG HOEKSE LIJN OMBOUWEN?

SCHIEDAM- Het projectbureau Hoekse Lijn -verantwoordelijk voor het ombouwen van het NS spoor tussen Rotterdam en Hoek van Holland naar een metroverbinding- nodigt maandag alle bedrijven uit die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van deze omvangrijke klus. Tijdens een speciaal daarvoor belegde ontmoeting worden de onderdelen van het plan toegelicht, maar ook wordt gerekend op suggesties, aanwijzingen en opbouwende kritiek van de geïnteresseerde bedrijven op het totale plan.
hoekse lijn 6
Er wordt gezocht naar een bedrijf dat in zijn geheel verantwoordelijk wordt voor het vernieuwen van het spoor, de spoorverlenging naar Hoek van Holland Strand, het geheel renoveren van zeven bestaande stations en de realisatie van twee nieuwe stations.

Bedoeling is om het hele karwei door één bedrijf te laten uitvoeren, maar met de mogelijkheid kleinere onderdelen door andere bedrijven te laten opknappen, bijvoorbeeld op het gebied van energievoorziening, spoorbeveiliging en de aanleg van diverse installaties. Het bedrijf dat de totale ombouwklus op zich neemt blijft wel verantwoordelijk voor al deze losse onderdelen.

Het streven is om de ombouwfase, de fase tussen het staken van het treinverkeer en het starten van het personenvervoer per metro en goederenvervoer per trein, zo kort mogelijk te laten duren. In 2017 moet dan een ombouw-, test- en proeffase plaatsvinden die in totaal vijf maanden mag duren.