WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘WERK HARGALAAN SCHIEDAM WAS AFGESTEMD MET VLAARDINGEN’

SCHIEDAM- De werkzaamheden aan de Hargalaan in Schiedam waren afgestemd met de gemeente Vlaardingen. Dat krijgt raadslid Seyda Dokgöz (Denk) te horen van het stadsbestuur op schriftelijke vragen naar de verkeerschaos rond het Vlietland Ziekenhuis. De wegwerkzaamheden op de Hargalaan zijn daarnaast ook afgestemd met de noodhuipdiensten, waaronder de brandweer en de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond.

De Zwanensingel in Vlaardingen is vanaf 11 november tot half januari 2020 afgesloten vanwege de aanleg van een rotonde. Door de wegafsluiting in Vlaardingen rijdt er meer verkeer op de Hargalaan. Omdat het verkeer op de Sportlaan bij de rotonde voorrang dient te verlenen aan het verkeer dat vanaf de Hargalaan de rotonde oprijdt ontstonden lange wachtrijen op de Sportlaan en de parkeerterreinen van het ziekenhuis.

Door de gemeente Schiedam wordt al langere tijd gewerkt aan de Hargalaan. Het betreft de aanleg van een rotonde op het kruispunt met de Olympiaweg en daarbij behorende aanpassingen aan de rijbanen van de Hargalaan. Door het extra verkeer op de Hargalaan staan in de spits ook wachtrijen op de Hargalaan voor verkeer richting Schiedam.

Inmiddels zou de situatie zijn verbeterd. Het Schiedamse gemeentebestuur laat dit weten aan Denk. Door een versmalling op de Hargalaan komt het verkeer nu op één strook aan bij de rotonde bij de Sportlaan waardoor het verkeer vanaf de Sportlaan makkelijker in kan voegen. Volgens het gemeentebestuur staan er nu geen wachtrijen meer op de Sportlaan voor de rotonde. Hoewel de huidige werkzaamheden aan de Hargalaan begin december gereed zijn, is afgesproken de versmalling te laten staan totdat de werkzaamheden in Vlaardingen zijn afgerond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “‘WERK HARGALAAN SCHIEDAM WAS AFGESTEMD MET VLAARDINGEN’

  1. Om 2 toe-en afvoerwegen naar het ziekenhuis, Spaland en Vlaardingen tegelijk af te sluiten, lijkt mij niet erg handig.
    Zeker niet als dit in overleg is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *