WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WESTHAVENKADE VLAARDINGEN AFGESLOTEN VOOR HOOGWATER

VLAARDINGEN- Om 10.15 uur wordt in de Vlaardingse Rivierzone een verhoogde waterstand verwacht. De waterstand zal naar verwachting stijgen tot tussen de 2,10 en 2,25 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Hierdoor kunnen de Westhavenkade en delen van de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde, Noordzijde en Maasboulevard onder water komen te staan.

Als voorzorgsmaatregel heeft de gemeente vanochtend om 07.30 uur verschillende wegen afgesloten, waaronder de Westhavenkade (tussen Westerhoofd en Galgkade), Oosthavenkade (tussen Oosterhoofd en Vulcaanweg), Maasboulevard (tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan) en de KW-haven Zuidzijde en Noordzijde. Wegafzettingen en inrijverboden zijn ingesteld om te voorkomen dat mensen met hun auto’s rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater wordt verwacht.

De afsluitingen en inrijverboden zullen van kracht blijven tot ten minste 12.30 uur. Bewoners en bezoekers worden geadviseerd om de situatie in de gaten te houden en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *