WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WETHOUDER ONTHULT SOCIAL SOFA SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Vandaag om 13.00 uur zal de social sofa van Stichting Net Niet Genoeg officieel worden onthuld door wethouder Petra Zwang (PvdA) in Schiedam-Groenoord. Iedereen is van harte welkom om bij de onthulling aanwezig te zijn. De bank, die de naam ‘Lachende Gezichten’ draagt, is te vinden op het Bachplein, vlakbij de plek waar vroeger het wijkcentrum de Blauwe Brug stond, tegenover het winkelcentrum Hof van Spaland. Dit is een speciale locatie voor de stichting, want hier begon het allemaal 10 jaar geleden met de Blauwe Brug, waar de stichting zich heeft ontwikkeld en uitgebreid.

De bank is versierd met mozaïeksteentjes die lachende gezichten vormen en nodigt mensen uit om even plaats te nemen en een praatje te maken. Dit sluit aan bij de visie van Stichting Net Niet Genoeg, die het belangrijk vindt dat mensen tijd voor elkaar maken en met elkaar in gesprek gaan.

Stichting Net Niet Genoeg is in 2013 opgericht met als doel om mensen die in armoede leven een steuntje in de rug te geven en te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. De stichting doet dit door 10 keer per jaar gratis kleding, speelgoed en woonartikelen uit te delen. Daarbij staat de persoonlijke aandacht en de betrokkenheid bij elkaar centraal. Verder organiseert de stichting elk jaar een Sinterklaasfeest voor de kinderen en zorgt de stichting ervoor dat de schoolgaande kinderen goede winterschoenen hebben. Met deze activiteiten heeft de stichting in de afgelopen jaren al duizenden Schiedammers geholpen om hun situatie te verbeteren.

Een social sofa is een betonnen bank die meer dan 1.600 kilo weegt en die door veel vrijwilligers is bekleed met duizenden mozaïeksteentjes. Sinds mei is er elke week meer dan 6 uur aan de bank gewerkt. Niet alleen door vrijwilligers van de stichting, maar ook door mensen die tot de doelgroep van de stichting behoren en door andere Schiedammers die graag hun bijdrage wilden leveren. Het hele project stond onder leiding van Marian Weeda van Stukje Bij Beetje en het ontwerp van de bank is tot stand gekomen in samenwerking met Karin Bruers en Social Sofa Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *