WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WETHOUDER SCHIEDAM TROTS OP JAARRAPPORT INTEGRATIE

SCHIEDAM- De Schiedamse wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) meldt met trots dat hij nog de basis heeft gelegd van het jaarrapport integratie 2018 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ooijevaar: ‘Toen ik nog bij het CBS werkte, voerde ik de redactie over deze publicatie. Blij te zien dat er weer een mooi en leesbaar jaarrapport is verschenen.’

In het jaarrapport concludeert het CBS dat de samenstelling van de Nederlandse bevolking langzaam verandert door de instroom van buitenlanders en de kinderen die zij krijgen. Van de Nederlandse bevolking heeft 23% een zogenaamde ‘migratieachtergrond’. Ruim de helft van deze groep is niet in Nederland geboren, de andere helft zijn in Nederland geboren kinderen van buitenlanders. Van deze kinderen die wel in Nederland zijn geboren hebben de meeste een Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse of Turkse achtergrond.

Sinds Polen, Roemenië en Bulgarije en andere Oost-Europese landen zijn toegetreden tot de Europese Unie (EU) is de immigratie uit deze landen sterk toegenomen. Nog steeds komen er mensen uit de nieuwe EU-lidstaten naar Nederland. Niet meer alleen voor werk, vaak ook vanwege gezinshereniging. 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *