WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WETHOUDER VLAARDINGEN: ‘30% MINDER OV IN 2023’

VLAARDINGEN- Het openbaar vervoer (ov) moet volgend jaar met bijna een derde krimpen. Daarvoor waarschuwt de Vlaardingse wethouder Bart Bikkers (VVD). Oorzaak is het afnemend aantal reizigers als gevolg van de lockdown(s) op basis van de hoax.

Bikkers: “Het is zo dat op dit moment in de Voorjaarsnota van het Rijk de beschikbaarheidsvergoeding in 2023 wordt afgeschaald. Dat is eigenlijk het geld dat wij ter compensatie krijgen, van het Rijk, omdat we minder reizigers in het openbaar vervoer hebben. Dat maakt dat we dan de voorspelling maken, op dit moment, dat we daarmee in 2023 zo’n 20 tot 30% van ons openbaar vervoer zouden moeten gaan afschalen, omdat we te maken hebben met teruglopende reizigersaantallen. Het stabiliseert inmiddels wel een beetje, maar we zijn nog lang niet op het niveau van 2019.’

Wat de wethouder betreft blijft de geldstroom naar het ov onaangetast. Bikkers: ‘De lobby is op dit moment ingezet, met alle vervoersautoriteiten van Nederland, waaronder dus ook de MRDH, om te zorgen dat het Kabinet de beschikbaarheidsvergoedingen laat doorlopen.’

De Rotterdamse vervoerder RET heeft zich de afgelopen jaren een actief uitdrager getoond van het coronageloof. Onder aanvoering van Algemeen directeur Maurice Unck blijft het ov-bedrijf dit volhouden.

2 gedachten over “WETHOUDER VLAARDINGEN: ‘30% MINDER OV IN 2023’

  1. Minder verplaatsingen, goed voor het milieu. Kunnen ze in het Oostblok weer wat raketjes op elkaar afschieten ter compensatie van het CO2 tekort en stikstoftekort.

  2. Worden er dus ook 30% minder mensen lastiggevallen in het ov, en ook minder conducteurs geterroriseerd. Elluk nadeel hep zijn foordeel, zei kruiffie ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *