WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WIJKRAAD ROTTERDAM-OVERSCHIE WIL TENNISPARK BEHOUDEN

ROTTERDAM- Het tennispark in Overschie, dat volgend jaar honderd jaar bestaat, dreigt plaats te moeten maken voor woningbouw. De Wijkraad Overschie vindt dat onacceptabel en heeft de gemeenteraad geadviseerd om alles te doen wat mogelijk is om het park te behouden. Het park is volgens de wijkvertegenwoordiging een belangrijke maatschappelijke en sociale voorziening, waar veel bewoners van Overschie en daarbuiten gebruik van maken.

De aanleiding voor het advies is het plan Park OverdeSchie, dat ter inzage ligt bij de gemeente. Het plan voorziet in de bouw van 48 woningen op de plek van het tennispark. De gemeenteraad moet nog beslissen of de bestemming van het terrein wordt veranderd van sport- en speelterrein naar wonen.

De gekozen buurtvertegenwoordigers stellen dat er wel degelijk behoefte is aan tennis in Overschie, en dat er ook een nieuwe sportondernemer is die wil investeren in het park. Zij baseren zich op een recent onderzoek van de KNLTB, dat laat zien dat het aantal tennissers in Rotterdam Noord de laatste jaren flink is gegroeid. Zij pleiten ervoor om het park op de huidige locatie te houden, of anders een alternatieve locatie te zoeken, bijvoorbeeld bij het sportpark 16Hoven.

Het behoud van (buiten)sportvoorzieningen in de wijk, en de sociale cohesie die het verenigingsleven met zich meebrengt, zijn belangrijke punten voor de Wijkraad. Zij willen ook dat sport voor jeugd en ouderen laagdrempelig blijft in Overschie. Zij vragen de gemeenteraad om de huidige bestemming van de buitensportlocatie niet te veranderen.

4 gedachten over “WIJKRAAD ROTTERDAM-OVERSCHIE WIL TENNISPARK BEHOUDEN

  1. Als de investeerder er een berg geld in wil steken zou dat heel goed zijn. Want op dit moment is her een as fluiting om te zien.
    Want dan je er beter gaan bouwen om het een beter aan zien te geven.

    1. Er zijn genoeg vrijwilligers die het tennispark willen helpen open te houden, zodat de vele tennissers in hun eigen wijk kunnen blijven spelen.
      Helaas wil de eigenaar hier niet aan mee werken en door het terrein te laten verloederen wil hij de bestemmingsverandering er doorheen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *