WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WOONPLUS SCHIEDAM STUURT WAARSCHUWING

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus dreigt in een brief alle huurders financieel aansprakelijk te stellen voor het verwijderen van afval op plaatsen waar dat niet hoort. De brief is in elk geval op 7 juli verstuurd aan huurders van de corporatie in de omgeving van de Mgr. Nolenslaan in de wijk Nieuwland.

Volgens een woordvoerder van Woonplus is het dreigement vooral bedoeld om bewoners ‘in beweging te krijgen’. Te vaak zouden complexbeheerders bijvoorbeeld afgedankt meubilair in één van de trappenhuizen aantreffen. Bij navraagt zegt vervolgens geen van de huurders hiervoor verantwoordelijk te zijn.

Door het dreigen met een gezamenlijke rekening voor de verwijderingskosten hoopt Woonplus te bereiken dat bewoners elkaar weer gaan aanspreken op ongewenst gedrag.

Tot nu toe heeft de verhuurder de maatregel nog niet in praktijk gebracht. DSC00040DSC00041Op de vraag hoe groot de kans is dat huurders daadwerkelijk financieel gaan opdraaien voor het wangedrag van hun buren wordt door de woordvoerder van Woonplus ontwijkend gereageerd. Wel zegt de huisbaas een verbetering te zien in het naleven van de huisregels vanaf het moment waarop de brief is verstuurd.