WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HET WOT SCHIEDAM KOMT NAAR U TOE

SCHIEDAM- De WijkOndersteuningsTeam’s (WOT’s) in Schiedam-Nieuwland en de Oostwijk zijn de best bezochten van de stad. Een duidelijke verklaring voor de belangstelling voor de WOT’s in deze twee probleemwijken is er niet. Verantwoordelijk wethouder Mario Stam (PvdA) ziet als mogelijke reden de buurten waar de WOT’s zijn gevestigd. “Omdat die natuurlijk in een wijk liggen waar ook de problematiek hoog is.”

Voor Stam is dit geen aanleiding de andere WOT’s te verhuizen. Wel bestaat het idee dat de WOT niet laagdrempelig genoeg is. Stam: “Voor sommige mensen zou daar wel een drempel kunnen zijn , dat daar enige schroom is, maar gelukkig hebben we ook met elkaar afgesproken dat het WOT naar u toe komt.”

Naar de mening van de wethouder zouden huisbezoeken de WOT meer toegankelijk moeten maken. “Je kunt een afspraak maken, dan kun je afspreken met de wijkondersteuningsteam medewerker waar je elkaar zou willen ontmoeten. Dat kan eventueel thuis zijn. Dat kan in de bibliotheek zijn, maakt eigenlijk niet uit waar. Als je maar eventjes rustig kan zitten. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *