WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WOT SCHIEDAM VALT NIETS TE VERWIJTEN OVER MELDING BIJ JEUGDBESCHERMINGSPLEIN

SCHIEDAM- Het WijkOndersteuningsTeam Schiedam (WOT) heeft volgens de regels gehandeld toen zij een melding maakte over de vader van baby Leila bij het Jeugdbeschermingsplein. Dat concludeert Reinier van Zutphen, de Nationale Ombudsman, na onderzoek naar de klacht van de vader. De vader was het niet eens met de melding en voelde zich aangevallen.

De vader heeft bezwaar tegen de handelswijze van het WOT. Hij vindt dat hij onvoldoende is geïnformeerd over de melding die zij hebben gedaan. Daarom heeft hij een klacht ingediend. Het college, dat verantwoordelijk is voor het WOT, heeft de klacht eerder grotendeels afgewezen. De vader is vervolgens naar de Nationale ombudsman gegaan, maar krijgt ook daar geen gelijk.

Vanuit het WOT is de vader gevraagd om mee te werken aan een mediation-traject, omdat er zorgen zijn over het nakomen van de afspraken uit de omgangsregeling door beide ouders. Het WOT wilde de verstoorde communicatie tussen de ouders hierover weer vlottrekken. Het lukte echter niet om hierover tot een afspraak te komen met vader. Daarop volgde de melding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *