WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZEEKADETTEN MAASSLUIS WORDEN VERWEND MET VLUCHTELINGENBOOT

MAASSLUIS- Het zeekadettenkorps in Maassluis krijgt nieuwe buren: een boot vol vluchtelingen die naast hun schip in de voorhaven komt te liggen, bij een korps waarvan de leiding zich graag uitspreekt tegen elke suggestie dat een kritische kijk mogelijk is op het huidige asiel- en opengrenzenbeleid van de EU. Dit werd in 2022 al eens duidelijk gemaakt door de kopstukken van de zeekadetten.

In september 2022, tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, lag het schip van de Maassluise zeekadetten, het m.s. Rigel, op de plek waar kort daarvoor nog een drijvend asielzoekerscentrum (Azc) lag. Dit Azc was tijdelijk verplaatst naar de Boompjes en keerde daarna weer terug.

Een bericht hierover, onder de kop ‘Zeekadetten Maassluis verdrijven Azc Rotterdam’, zorgde voor veel ophef bij de leiding van de zeekadetten. Fred Eijkenboom, PR van het zeekadetkorps Rotterdam, reageerde fel: ‘Een kop gericht op sensatie en in zijn geheel misleidend. Dit brengt het zeekadetkorps onterecht negatief in het nieuws. Er is geen feitenonderzoek gedaan door de journalist en ook geen wederhoor. Gaarne een rectificatie en alleen feitelijke feiten in het vervangbare artikel vermeld en het zeekadetkorps uit het artikel verwijderen.’

Joop van Diest, bestuurslid van Zeekadetkorps Nederland, voegde hieraan toe: ‘De zeekadetten hebben gewoon, op verzoek van de Wereldhavendagen, plaatsgemaakt voor het evenement. Niet meer en niet minder. Ik zou een wijziging van de kop boven dit artikel bijzonder op prijs stellen.’

Volgende week organiseert de gemeente een informatieavond over de komst van een boot met vluchtelingen, die allemaal voorrang krijgen op een sociale huurwoning boven andere woningzoekenden. Voor het zeekadettenkorps is dit de perfecte gelegenheid om zich bij de bijeenkomst aan te sluiten en hun diepe dankbaarheid aan het stadsbestuur te tonen met een luid applaus.

3 gedachten over “ZEEKADETTEN MAASSLUIS WORDEN VERWEND MET VLUCHTELINGENBOOT

  1. Boontje komt om zijn loontje.
    Hoogstwaarschijnlijk binnenkort een inzamelingsactie voor nieuwe spullen voor de zeekadetten.
    Vrijwel overal waar gelukzoekertjes neerstrijken stijgt de criminaliteit.
    (Dit is geen aanname maar een feit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *