WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZES WIJKONDERSTEUNINGSTEAMS SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam zijn vanaf maandag 5 januari zes WijkOnderSteuningsTeams actief (WOT). Deze WOTs bieden informatie, advies en professionele ondersteuning bij onder meer de opvoeding van kinderen, bij mantelzorg, bij schulden of bij het vinden van werk.

De gemeente Schiedam neemt per 1 januari 2015 taken op het gebied van werk, welzijn en (jeugd)zorg over van het Rijk en de provincie. Een echte kans om zorg, hulp en ondersteuning anders - dichterbij - te organiseren. Om de eigen kracht van Schiedammers te stimuleren – en van de wijk waarin zij leven.
De gemeente Schiedam neemt per 1 januari 2015 taken op het gebied van werk, welzijn en (jeugd)zorg over van het Rijk en de provincie. Volgens de gemeente een echte kans om zorg, hulp en ondersteuning anders – dichterbij – te organiseren. Om de eigen kracht van Schiedammers te stimuleren – en van de wijk waarin zij leven.

De gedachte achter de WOTs is dat u vaak zelf het beste weet wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt informatie, advies of hulp – bijvoorbeeld bij uw familie, buren, vrienden, sportvereniging. Als u daarna nog vragen heeft kunt u kosteloos bij uw WOT terecht. Elk WOT bestaat uit diverse professionals. Bij het WOT krijgt u een vast contactpersoon. Het WOT behandelt uw hulpvraag vertrouwelijk.
Hebt u hierover vragen? Klik HIER of HIER.