WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZEVEN AUTO’S IN BESLAG GENOMEN BIJ PATSERSCONTROLE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een zogenaamde patsercontrole in Schiedam-Groenoord is niet zonder resultaat gebleven. Bij de controle zijn 7 auto’s in beslag genomen en voor 30.00 euro aan achterstallige belastingen opgehaald. In totaal zijn bij de controle van afgelopen vrijdag 168 voertuigen gecontroleerd.

De politie Schiedam, hield vrijdag de actie op het Bachplein. Deze controles worden gehouden in de strijd tegen ondermijning. U kunt bij ondermijning denken aan het tegengaan van geweldsincidenten en handel in verdovende middelen. Op de Churchillweg stond een scanauto om kentekens van voorbijrijdende auto’s te controleren. Verschillende motorrijders van de politie begeleiden voertuigen vervolgens naar de controlepost.

Hieruit kwamen de volgende resultaten:

– 1 aanhouding voor een handelshoeveelheid verdovende middelen;
– 1 aanhouding voor de wet wapens en munitie (een mes en een ploertendoder);
– 5 aanhoudingen voor het rijden onder invloed, waarbij één rijbewijs is ingenomen;
– 25 bekeuringen voor verschillende feiten waaronder het vast houden van een mobiele telefoon, rijden zonder rijbewijs en overbelading;
– diverse stukken nep kleding zijn er in beslag genomen;
– er zijn door de politie meerdere rapporten opgemaakt voor verder onderzoek;
– door de belasting is er voor 30.000 euro aan schuld geïnd

Naast de politie werkten mee; de Regionaal Belasting Groep, Rijksbelasting en Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam.

4 gedachten over “ZEVEN AUTO’S IN BESLAG GENOMEN BIJ PATSERSCONTROLE SCHIEDAM

  1. Goh, goede actie. Dit klijkt een rustige oefening voor waar er werkelijk wat te halen valt, Maasboulevard, Nolenslaan, Parkweg en P.K.O. Laan.

  2. Haha, patsercontrole, zet die bolle koning van ons eens aan de kant, een hele dure auto en nog geen dag van zijn leven gewerkt. Gestolen kunst in huis, waarschijnlijk ook wapens waar geen verlof voor voorhanden is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *