WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ZONNECELLEN IN DAKPANNEN MONUMENTEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Dakpannen met ingebouwde zonnepanelen zijn een uitkomst voor monumenten in Schiedam. Dat denkt de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS). De partij wil van het stadsbestuur weten hoe kansrijk hun suggestie is. LOS: ‘Mogelijk zijn deze dan niet de gewenste oud-Hollandse pan, maar duurzaamheid mag wat ons betreft prevaleren.’

Deze geïntegreerde zonnepanelen kunnen een compromis bieden tussen het behouden van de esthetische waarde van historische panden en de klimaathoax. Hoewel deze dakpannen mogelijk afwijken van de traditionele oud-Hollandse stijl, gelooft LOS dat de voordelen zwaarder wegen. De partij is benieuwd naar de haalbaarheid van hun voorstel en heeft het stadsbestuur om een beoordeling gevraagd.

Het plaatsen van zonnepanelen in beschermde stadsgezichten is momenteel niet toegestaan. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft richtlijnen opgesteld om gemeenten te helpen bij het maken van beslissingen over het toevoegen van moderne technologieën aan historische locaties. Hoewel sommige gemeenten deze richtlijnen volledig of gedeeltelijk volgen, blijft de zoektocht naar een evenwicht tussen behoud en meegaan met de hoax een actueel thema in stadsplanning en erfgoedbeheer.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *