WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZORGEN OM KADEMUREN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Om het risico op instorten van twee kademuren in Maassluis tegen te gaan zijn in de Heldringstraat betonblokken geplaatst en bij de Goudsteen een laag hek.

Over de aanpak van de betreffende kades vindt momenteel veel overleg plaats met verschillende partijen. Met als voorlopig resultaat, dat er aan de betrokken kades geen herstelwerkzaamheden worden verricht. Er is bovendien nog geen krediet beschikbaar voor het kadeherstel, antwoordt het college van B en W op vragen van de VSP.

Ook de VVD is bezorgd over de voortgang van de herstelwerkzaamheden. De liberalen krijgen te horen dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat er een acuut instortingsgevaar bestaat.

Uit veiligheidsoverwegingen heeft de gemeente de Wip en de Markt in het stadshart van Maassluis sinds februari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat de houten fundering van de kademuur langs de Wip in een dusdanig slechte staat verkeert, dat verdere belasting door (vracht)auto’s onverantwoord is. Deze conclusie is door een extern onderzoeksbureau bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *