WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZWEMMEN ZONDER BLAUWALG IN NIEUWE KRABBEPLAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het definitief ontwerp van het nieuwe Krabbepark is vastgesteld door het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders. Het betreft het gebied rondom de Krabbeplas. Het Krabbepark is onderdeel van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland, een in 2015 vastgesteld programma ter compensatie van de aanleg van de Blankenburgverbinding. Ideeën en feedback van bewoners, ondernemers en professionals zijn in de plannen verwerkt.

Rondom de Krabbeplas komt een extra fiets- en wandelpad, dat breed genoeg is voor zowel flitsende skaters als flanerende wandelaars. Langs het pad komen twee uitkijkstoelen en het strand wordt groter. Ook de evenementenweide ondergaat een verbeterslag: de weide komt meer los van het strand en de Krabbeplas te liggen en is bruikbaar voor allerlei sport-, spel- en muziekevenementen.

Het Hoogheemraadschap van Delfland laat vanaf 2024 in de zomermaanden vanuit een zogenoemde ‘zoetwaterfabriek’ op waterzuivering ‘De Groote Lucht’ schoon, maar levenloos water de polder in. Dit water stroomt zigzaggend door een groot gebied vol riet en waterplanten, een zogenoemde ‘waterharmonica’. Doordat het water deze lange weg aflegt, krijgt het natuurlijke bestanddelen terug en ontstaat kwalitatief goed water. Dit water is in te zetten in sloten tijdens perioden van droogte, maar ook in de zwemplas van de Krabbeplas. Het doorstromen van dit water geeft blauwalg minder kans om te ontstaan. Ook bevat het water minder voedingsstoffen voor de blauwalg. Grote kans dat hierdoor de blauwalg in de zwemplas afneemt en hopelijk zelfs helemaal wegblijft.

In de periode augustus 2020 start het verwijderen van zieke essen en het uitdunnen van bosvakken in het Krabbepark. Veel bomen hebben last van essentaksterfte of zijn aan het einde van hun levensduur. Staatsbosbeheer voert de werkzaamheden uit in samenwerking met de gemeente Vlaardingen en Stichting Boombehoud Vlaardingen. Hierna beginnen de werkzaamheden voor het herinrichten van het Krabbepark. Het Krabbepark is naar verwachting in het najaar van 2022 gereed.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *