WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

10 MEI: SCHIEDAMSE VEILIGHEIDSDAG

SCHIEDAM- Op zaterdag 10 mei vindt op het Stadserf de Schiedamse Veiligheidsdag plaats. Tijdens deze dag presenteert zich een groot aantal organisaties die zich inzetten op het gebied van veiligheid.

Gedurende de dag worden er verschillende demonstraties gehouden. Zo zal de Brandweer Schiedam een slachtoffer uit een autowrak knippen en is het mogelijk mee te rijden in een brandweerauto. Daarnaast geeft de brandweer tips over de brandveiligheid in de woonomgeving. De Koninklijke Luchtmacht is aanwezig met een ‘Crashtender’. Daarmee worden onder meer vliegtuigbranden bestreden. Verder zijn er voertuigen te zien van het Korps Nationale Reserve en de Koninklijke Marechaussee komt onder andere met een pantserrupsvoertuig. De Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) is met een tent aanwezig, waarin te zien is hoe zij te werk gaan bij calamiteiten.

Op het Stadserf staan informatiestands met informatie over Burgernet, Veilig Verkeer Nederland, Irado, Reddingsbrigade Schiedam en team Toezicht & Handhaving. Autohaag Zeeuw voert veiligheidsautochecks uit en zet gratis het kenteken van auto of motor met popnagels laten vast om diefstal te voorkomen. Voor de jongste bezoekers is er een springkussen.

De Veiligheidsdag wordt gehouden van 10.00 tot 20.00 uur op het Stadserf.