WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ACTIEDAG VOOR SCHONE LUCHT

SCHIEDAM- GroenLinks Schiedam wil in diverse straten ‘clean graffiti’ DSC00013DSC00018gaan aanbrengen. Een vorm van trottoir reiniging waarbij de schoongemaakte delen letters vormen. In dit geval de tekst ‘SOS lucht’. Op deze manier protesteert de partij tegen wat zij omschrijft als plekken in de gemeente waar de lucht het meest vies is. Het zou onder meer gaan om de Oranjestraat, Broersvest, Havendijk, Vlaardingerdijk en de Jan Evertseweg.

De Nederlandse lucht zou een van de vuilste van heel Europa zijn. Volgens GroenLinks overlijden daardoor jaarlijks duizenden mensen vervroegd. Het aantal doden door vieze lucht is in Europa tien maal groter dan het aantal dodelijke slachtoffers bij verkeersongelukken, meent de milieupartij. Het zou na roken zelfs de meest vermijdbare doodsoorzaak in Nederland zijn.

GroenLinks wil dat de Europese norm voor luchtkwaliteit veel strenger wordt. Om dat aan de kaak te stellen trekt GroenLinks er op zaterdag 10 mei op uit om met een sjabloon en staalborstel op de vervuilde bestrating een stuk schoon te poetsen die de tekst ‘SOS lucht’ vormen. Daarnaast gaat GroenLinks met verkeersborden aandacht vragen voor de vermeende toenemende luchtvervuiling in Nederland en in overtreffende trap hiervan hier in Schiedam.

Wilt u helpen om het belang van schone lucht op 10 mei ook in Schiedam aan de kaak te stellen? Neem dan contact op met Ed@Gloudi.nl.