WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

12 JAAR CEL VOOR MOORD OUDE NOORDEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De 44-jarige Algerijn Farid C. uit Rotterdam is veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op de destijds 51-jarige stadsgenoot Daniël Dutina in het Oude Noorden. De straf is conform de eis van de officier van justitie Op 13 juni 2022 werd het levenloze lichaam van Dutina aangetroffen in zijn woning aan de Zaagmolenstraat.

Een woonbegeleidster was degene die de gruwelijke ontdekking deed. Zij ging die ochtend naar het huis van Dutina, maar er werd niet opengedaan. Ze nam contact op met een collega en samen gingen ze de woning binnen. In de badkamer troffen ze de man dood aan. Ze waarschuwden meteen de politie en onder toezicht van het OM werd er een uitvoerig onderzoek opgestart. Na twee weken van intensief speurwerk kon de politie de verdachte in de boeien slaan.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat C., die nu veroordeeld is, en het slachtoffer elkaar de avond voor de moord voor het eerst hadden ontmoet. Het slachtoffer wandelde in de Zwart Janstraat, toen hij C. op een fiets tegenkwam. Ze raakten met elkaar in gesprek en besloten om samen naar de woning van het slachtoffer te gaan. Daar liep de situatie uit de hand. De verdachte maakte een einde aan het leven van het slachtoffer met veel geweld in zijn eigen huis. Het slachtoffer had verschillende steekwonden in zijn hals en buik. C. verklaarde dat hij zichzelf had verdedigd. Hij beweerde dat hij onder de invloed was van drugs, dat hij zelf was aangevallen en dat het slachtoffer hem had willen verkrachten. Hij zei dat het slachtoffer zichzelf misschien in zijn hals had gestoken tijdens een worsteling. Vervolgens zou hij het slachtoffer nog drie keer in zijn zij hebben gestoken, maar uit het onderzoek bleek dat dit geen noodweer was. Het slachtoffer had geen oppervlakkige snijwonden, maar diepe steekwonden. Bovendien had C. het slachtoffer nog toegetakeld nadat hij al was gestorven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *