WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VOORLOPIGE STREEP DOOR BOUW SENIORENWONINGEN BACHPLEIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De woningbouwplannen op het Bachplein in Schiedam-Groenoord zijn voorlopig van de baan. De gemeente had de intentie om een stuk grond op het plein te verkopen aan een projectontwikkelaar, maar dat plan is afgeblazen, omdat de kosten te hoog uitvielen. De voorbereiding voor een marktuitvraag die geen extra geld zou kosten voor de woningbouwontwikkeling Bachplein is gestaakt, maar er wordt nog wel verder gezocht naar andere mogelijke invullingen voor het gebied. De gemeenteraad zal op de hoogte worden gebracht van de situatie en zal te maken krijgen met een geheimhoudingsplicht over de tijdlijn Bachplein: het college van burgemeester en wethouders wil niet dat het publiek weet hoe lang ze al bezig waren met dit plan.

In januari 2021 werd bekendgemaakt dat verhuurder Woonplus een overeenkomst zou gaan sluiten voor de bouw van extra 3-kamerwoningen voor ouderen met een zorgvraag. Dit was in lijn met de intentieovereenkomst Pact Wonen en Zorg uit 2018 die de gemeente, DSW en zorgpartijen hadden gesloten. De gemeente en Woonplus hadden het plan om 3-kamerwoningen voor senioren te bouwen. Voor het Bachplein was het doel om (minstens) 6o woningen in de vrije sector te realiseren. Ongeveer een derde van de woningen zou worden toegewezen aan mensen die op de wachtlijst stonden van Argos of Frankeland.

De bouw van het project HavenVeste aan de Nieuwe Haven is vorig jaar afgekeurd en de aanbesteding is gestopt. De directie van de Frankelandgroep zag geen heil in de plannen. Bij het beoogde bouwterrein, dat naast het huidige verpleeghuis Frankeland ligt, zijn de gevels die met plastic waren bedekt nog wel afgewerkt, het onkruid is verwijderd en het terrein is ge√ęgaliseerd.

4 gedachten over “VOORLOPIGE STREEP DOOR BOUW SENIORENWONINGEN BACHPLEIN SCHIEDAM

 1. Directie ziet geen heil in bouwplannen HavenVeste?
  Zal zeker komen doordat er geen personeel is om daar te komen werken. In het bestaande gebouw is er al tekort aan (juist opgeleid) personeel. Diensten worden gevuld door zieke medewerkers verplicht aan het werk te zetten, leerlingen en binnenkort vrijwilligers. Overal word op bezuinigd, dat was tijdens de Kerst te merken met onderbezetting van personeel, op een enkele afdeling na,
  waar wel het klootjesvolk kerst kwamen vieren in eigen tijd.Maar de directie, managers en hoofdjes waren niet te zien op de werkvloer.

 2. Wederom weer traagheid van de gemeente Schiedam.
  Al jaren en jaren ziet dat terrein er niet uit.
  En met deze enorme oppervlakte zijn er best meer mogelijkheden alleen moet je wel een keer beslissen.
  Echter is dat juist het grootste probleem van onze ambtenaren.

   1. Daar vlak naast kunnen ze onder de grond, ben je ook van ze af. In hun voormalige woningen kunnen dan weer veel asielzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *