WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

16-JARIGE MET AUTOMATISCH VUURWAPEN BIJ VERDACHT PAND ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie laat weten dat de 16-jarige jongen, die dit weekend een huis op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam-Prinsenland belaagde, in het bezit was van een automatisch wapen.

De politie houdt extra toezicht op het bedreigde pand in de wijk Rotterdam-Prinsenland. In de nacht van zondag op maandag zagen agenten een scooter rijden die zich verdacht gedroeg. Ze wilden de bestuurder aanspreken, maar die zette het op een lopen. De jongen liet tijdens zijn vlucht een tas vallen waar het vuurwapen in zat. De 16-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werd uiteindelijk in de Marie van Eijsden Vinkstraat in de boeien geslagen. De politie heeft de tas met het automatische vuurwapen en de gestolen scooter in beslag genomen.

De nacht daarvoor was er ook al een arrestatie in verband met de reeks incidenten rond de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam. Een 14-jarige jongen uit Den Haag werd opgepakt na een ontploffing in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Deze ontploffing zou te maken hebben met hetzelfde conflict als de andere incidenten. De 14-jarige jongen liep door de explosie een beenwond op en moest naar het ziekenhuis. Hij had ook verschillende brandwonden op zijn lichaam. Na zijn behandeling in het ziekenhuis is hij meegenomen naar het politiebureau.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde vorige week al aandacht aan de zaak. Er werden beelden getoond van de explosies aan de Jacques Dutilhweg en in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Er zijn al enkele tips binnengekomen bij de politie, maar meer informatie is nog steeds welkom. Het onderzoeksteam wil graag weten wie er achter dit conflict zit en wat de reden is. Heeft u hier iets over te melden, dan kunt u gratis bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven via M. (0800-7000) of contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen. Dit team kan uw bron beschermen. Niemand komt dan te weten dat u met de politie heeft gesproken. U kunt TNI bereiken via 088 – 661 77 34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *