WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

UITBREIDING WIFI-PUNTEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- In Rotterdam worden 40 nieuwe wifipunten aangelegd tot en met 2025. Er zijn echter nog onbeantwoorde vragen over deze ‘public roam’. Waar worden deze wifipunten geplaatst? Wat is hun bereik? En waarom worden ze op bepaalde locaties wel en op andere niet gerealiseerd? Deze vragen zijn gesteld door Sarah Reitema van PvdA Rotterdam en René Segers van CDA in de gemeenteraad.

Volgens de brief van het Rotterdamse stadsbestuur zijn er verkennende gesprekken gaande met Amsterdam, Den Haag en Eindhoven om gezamenlijk openbare wifipunten te realiseren voor inwoners. Ook wordt er samengewerkt met de bibliotheek en de wijkhuizen om wifipunten in hun vestigingen te plaatsen. Het college streeft ernaar om dit jaar ten minste 15 wifipunten te realiseren en volgend jaar nog eens 25.

De raadsleden Reitema en Segers willen echter meer duidelijkheid over de locaties, het bereik en de motivatie van de wifipunten. Zij vragen zich af welk deel van Rotterdam straks geen public roam heeft en hoe de uitbreiding van het aantal wifipunten wordt geëvalueerd. Zij hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college, conform artikel 32 van het Reglement van Orde.

Public roam is een initiatief om toegang tot het internet in publieke ruimtes te bieden. Online zijn is een basisbehoefte geworden, vooral voor mensen die geen of beperkte toegang hebben tot het internet thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *