WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

2 BOETES: HANDHAVERS ACTIEF OP MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam heeft tijdens een surveillance op de Maasboulevard twee foutparkeerders bekeurd. Hoewel er voldoende lege parkeerplaatsen in de omgeving waren, hielden deze bestuurders zich niet aan de regels. Daarnaast werden bezoekers verwezen naar de officiële barbecuevelden.

Schiedam beschikt over twee officiële barbecuezones: een veld bij de Parkweg in het Beatrixpark en een locatie aan de Maasboulevard. Beide zones zijn voorzien van duidelijke regels en extra afvalbakken voor kolen en etensresten. Desondanks blijkt dat niet iedereen zich aan deze regels houdt.

In een poging om barbecue-overlast tegen te gaan, moet de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zo snel mogelijk worden aangepast, vindt de gemeenteraad. Vooral gebieden rondom woon- en speelvoorzieningen kunnen nu worden aangewezen als zones waar barbecueën verboden is. Deze wijziging komt voort uit een gebrek aan vertrouwen in de door de burgemeester aangekondigde maatregelen, die als ineffectief worden beschouwd.

De wijziging in de APV, die een barbecueverbod in parken omvat, heeft directe gevolgen voor de inzet van Toezicht en Handhaving. Burgemeester en wethouders waarschuwen dat hun voorstel om de APV te wijzigen, klaar ligt. Het 20e Wijzigingsbesluit APV van 2013 stelt het stadsbestuur in staat om specifieke tijden, gebieden en perioden aan te wijzen waarin het verboden is om open vuur te gebruiken voor koken, bakken en braden. Het college kan van dit verbod wel ontheffing verlenen.

3 gedachten over “2 BOETES: HANDHAVERS ACTIEF OP MAASBOULEVARD SCHIEDAM

 1. Moeten de stadswachtjes eens een keer lopend hun ronde gaan doen in heel Schiedam.
  Niet op hun fiets of in een auto, waarmee ze met een tering gang problemen ontwijken in Oost, West en Zuid.
  Dan komen ze met een veelvoud van 2 boetes naar hun kantoor.

 2. @Jan.
  Ben bang van wel.
  Twee boetes?
  Kan mij niet voorstellen dat er ‘maar’ 2 auto’s niet op de juiste manier parkeerden.
  Zodra het enigzins redelijk weer is staan er vele auto’s verkeerd geparkeerd dat weet ik uit eigen ervaring. Zou weleens kunnen zijn dat ze lang achter een boom hebben gestaan tot op deze 2 na auto’s weg waren gereden, en er verder geen bb knoeiers meer aanwezig waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *