WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

2,4 MILJOEN OMZETDALING IRADO: TOCH WINSTUITKERING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Afvalverwerker Irado, waar de gemeente Schiedam aandeelhouder van is, heeft in 2022 een winst geboekt van 3,7 miljoen euro. Dat is minder dan de 4,2 miljoen euro uit 2021. De gemeente Schiedam ontvangt als aandeelhouder een deel van de winst (dividend), namelijk 366.667 euro.

Irado heeft in 2022 minder omzet gemaakt dan in 2021, omdat er minder afval was om in te zamelen en te verwerken. Het gemiddelde afval per inwoner daalde van 190 naar 160 kg. Dit betekent dat Irado minder inkomsten had uit de verkoop van grondstoffen en de verbranding van restafval. De omzet daalde met 2,4 miljoen naar 49,9 miljoen euro.

Door een kostendaling in 2022, bleef de winst van Irado toch hoog. Het bedrijf heeft onder andere bespaard op personeelskosten, brandstofkosten en onderhoudskosten.

Sinds 1 september heeft Irado een nieuwe directeur: Arjan Kraijo. Hij is voor vier jaar benoemd door de aandeelhouders van de BV, die bestaan uit de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel. Kraijo heeft als doel om Irado verder te ontwikkelen als een innovatieve en klantgerichte afvalverwerker.

1 reactie op “2,4 MILJOEN OMZETDALING IRADO: TOCH WINSTUITKERING SCHIEDAM

  1. Tja, met onvrije arbeid en mensenhandel maak je winst en kun je aan jezelf en andere criminele participanten/aandeelhouders uitkeren…

    Dit is nu die ‘Patrticipatie Maatschappij’ des Konings…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *