WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INTERGRATIEDINER SCHIEDAM

Het Schiedams Integratiediner is georganiseerd de ANBO, Pameijer, Stichting Meredia, Vluchtelingenwerk Maasdelta, Stichting Aanzet, SWS Welzijn, de Cultuurscouts en de gemeente Schiedam.
Het Schiedams Integratiediner is georganiseerd de ANBO, Pameijer, Stichting Meredia, Vluchtelingenwerk Maasdelta, Stichting Aanzet, SWS Welzijn, de Cultuurscouts en de gemeente Schiedam.

SCHIEDAM- Voor de vierde keer deed Schiedam mee aan het Nationale Integratiediner. Bij de ANBO kwamen donderdagavond zeventig mensen bijeen om lekker te eten en te praten. Schiedammers, jong en oud, homo en hetero, met en zonder beperking en afkomstig uit alle windstreken. Wethouder Mario Stam (PvdA) opende het diner en wees op het belang van integratie. En dat, als mensen in Schiedam komen wonen, de Nederlandse taal leren de eerste stap naar integratie is.

Onder het motto ‘Dit is mijn verhaal’ vertelden drie aanwezigen hoe zij met wilskracht en doorzettingsvermogen hun eigen plek in de maatschappij hebben veroverd. Een ‘coming out story’ en de verhalen van een migrant en een ex-psychiatrisch patiëntbleken verrassend veel overeenkomsten te hebben.De weerstand en discriminatie die zij (hebben) ervaren, hoe ze zelf ‘uit het dal zijn geklommen’ en krachtige, zelfbewuste personen zijn geworden.

Aan de eettafels werden de drie verhalen verder uitgediept met eigen ervaringen en tot een gezamenlijk verhaal gedicht. Aan het eind van de avond werden deze gedichten voorgedragen.

 

 

Eén gedachte over “INTERGRATIEDINER SCHIEDAM

  1. geachte medewerker,

    even een foutje uit de site: integratiediner ipv intergratiediner….

    mijn mails om mij aan te melden voor de opening van het (digi)taalhuis heb ik diverse keren teruggekregen, zij worden dus geweigerd. Is het mailadres onjuist?

    Bij deze geef ik mij nogmaals op. Marcelle Jansen, marcellejansen5@gmail.com
    de mail heb ik gestuurd naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *