WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEUZENPENNING 2016 VLAARDINGEN BEKEND

'VLUCHTELINGEN' De meeste verdachten van de aanrandingen en berovingen in Keulen, met oud-en-nieuw, komen uit Syrië. Dat hebben agenten gezegd tegen Duitse media. De meeste mannen die zijn opgepakt zijn nog maar net in Duitsland, een paar maanden. Het zou hen vooral gaan om de aanranding en niet om het stelen, zeggen de agenten. Zowel van de Mobiele Eenheid als van de politie zijn donderdag rapporten naar de media gelekt. In een intern verslag zeggen agenten dat ze bang waren dat er doden zouden vallen bij het station. De politie was machteloos tegen de losgeslagen moslims, zeggen de agenten. In het noorden van Parijs hebben agenten donderdag een aanslag voorkomen op een politiebureau. De man had een mes bij zich en een nep-bomvest. Ook zou hij Alluha Akbar hebben geroepen. Agenten schoten daarop de man dood.
‘VLUCHTELINGEN’
De meeste verdachten van de aanrandingen en berovingen in Keulen, met oud-en-nieuw, komen uit Syrië. Dat hebben agenten gezegd tegen Duitse media. De meeste mannen die zijn opgepakt zijn nog maar net in Duitsland, een paar maanden. Het zou hen vooral gaan om de aanranding en niet om het stelen, zeggen de agenten.
Zowel van de Mobiele Eenheid als van de politie zijn donderdag rapporten naar de media gelekt. In een intern verslag zeggen agenten dat ze bang waren dat er doden zouden vallen bij het station. De politie was machteloos tegen de losgeslagen moslims, zeggen de agenten.
In het noorden van Parijs hebben agenten donderdag een aanslag voorkomen op een politiebureau. De man had een mes bij zich en een nep-bomvest. Ook zou hij Alluha Akbar hebben geroepen. Agenten schoten daarop de man dood.

VLAARDINGEN- De Vlaardingse Geuzenpenning voor 2016 wordt toegekend aan Migrant Offshore Aid Station (MOAS). MOAS speurt actief naar schepen met irreguliere migranten die via de Middellandse Zee door mensensmokkelaars naar de EU worden gebracht.  MOAS helpt de opvarenden verder richting EU.
Volgens de stichting achter de Geuzenpenning wordt de onderscheiding  toegekend als eerbetoon aan ‘mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme’. Via de route over de  Middellandse Zee kwamen recent tenminste twee moslimterroristen, die betrokken waren bij het bloedbad in Parijs, eveneens de EU binnen.

Onder de passende activiteiten die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken’ hoorde vorig jaar ook het tonen van een olieverfschilderij met daarop het resultaat van een onthoofding door de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS). De verspreiding van opnamen van onthoofdingen genieten onder moslims grote populariteit. Een ruime meerderheid van de moslims in West-Europa beschouwt elke afbeelding van een onthoofding als een overwinningstrofee.

De Geuzenpenning is een initiatief van de Stichting Geuzenpenning, opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. De grondlegger van dat verzet, de familie Remmerswaal, wordt evengoed al jaren niet meer uitgenodigd bij de officiële uitreiking door de organisatie achter de penning.

De uitreikingsceremonie is op maandag 14 maart in de Grote Kerk van Vlaardingen.

 

 

 

Zie ook: Brieven verzetsheld Vlaardingen niet helemaal openbaar.

Isis onthoofding hoort bij Geuzenpenning Vlaardingen.

Ploumen reikt Vlaardingse Geuzenpenning uit.

 

 

4 gedachten over “GEUZENPENNING 2016 VLAARDINGEN BEKEND

  1. En, linkse wegkijkertjes, beginnen we langzaamaan al iets te leren over de moslimbroeders die jullie zo enthousiast binnengehaald hebben? Of lukt het nog steeds om net te doen alsof er geen probleem is met dat volk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *