WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM PAST VERKEERSBESLUIT AAN VOOR ZERO-EMISSIEZONE

ROTTERDAM- Het stadsbestuur van Rotterdam heeft wijzigingen aangekondigd in het verkeersbesluit met betrekking tot de zero-emissiezone. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en gesprekken met ondernemers en logistiek adviseurs, zijn er aanpassingen gemaakt die voornamelijk de contouren van de zone betreffen.

De belangrijkste wijzigingen zijn de verplaatsing van de contourgrens van de zero-emissiezone van de Burgemeester Oudlaan naar de Kralingse Zoom. Hierdoor valt nu het gehele complex van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam binnen de zone. Daarnaast worden de contourgrenzen bij de bedrijventerreinen Koperslagerstraat-Bankwerkerstraat-Klinkerstraat en het gebied ten noorden van de Kuip tijdelijk verlegd, waardoor deze buiten de zone vallen totdat er een nieuwe bestemming aan deze locaties wordt gegeven volgens de Omgevingswet. Ook wordt de Charloisse Lagedijk, tussen Zuiderparkweg en Groene Kruisweg, buiten de zone gehouden.

Uit overleg met verschillende partijen is gebleken dat de afschrijftermijn voor een groep vrachtauto’s die niet onder de wettelijke overgangsregeling vallen, langer is dan oorspronkelijk aangenomen. Dit heeft geleid tot een landelijke aanpassing van de toegangsregels. Vrachtauto’s met emissieklasse 6 en een eerste toelating tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2020 krijgen nu tot 1 januari 2028 automatisch toegang tot de zero-emissiezone via een algemene ontheffing.

Het klimaat op aarde wordt vooral bepaald door de invloed van de zon en kosmische straling. In de media en op internet daarentegen is een algemeen beeld ontstaan dat de mens verantwoordelijk is door het produceren van CO₂, wat wordt neergezet als een schadelijke stof, maar de toename van CO₂ heeft juist bijgedragen aan een groenere planeet en het heeft een positief effect gehad op de landbouwproductie per hectare. De huidige klimaatdoelstellingen, die gericht zijn op het beïnvloeden van de al eeuwen durende klimaatverandering, zullen de Nederlandse belastingbetalers meer dan 1.000 miljard euro gaan kosten. Dit voor een mogelijke wereldwijde temperatuurverlaging van slechts 0,0007 graden Celsius in 2100. Critici stellen heel andere maatregelen voor, zoals het verhogen van dijken en het beheren van rivieren.

Voor meer informatie over klimaatverandering, inclusief de omvang, oorzaken en gevolgen, klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *