WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BESTEMMING LANDGOED MOERMAN VLAARDINGEN

Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij Van Ruytenburch? Lijkt het u leuk om te leren en te helpen om op biologische wijze groenten en bloemen te telen? Vindt u het leuk om samen met anderen een onderdeel te zijn van uw ‘eigenste’ voedselproces? Wat inhoud, trots naar huis met de groenten waarvan u zelf het hele proces van zaadje naar oogst hebt meegemaakt. Wilt u meehelpen met de activiteiten van VanRuytenburchom de eigen producten te verwerken en bekend te maken bij andere Vlaardingers? Ervaar het buiten zijn, het genieten met elkaar en de voldoening van zelf geproduceerd biologisch voedsel! Meedoen bij Van Ruytenburch = mee-eten! In het voorjaar zal er in de Kas aan de Hofsingeleen informatieavond komen over Stadslandbouw, haar werkwijze en de mogelijkheden voor vrijwilligers
Lijkt het u leuk om te leren en te helpen om op biologische wijze groenten en bloemen te telen? Vindt u het leuk om samen met anderen een onderdeel te zijn van uw ‘eigenste’ voedselproces? Wat inhoud, trots naar huis met de groenten waarvan u zelf het hele proces van zaadje naar oogst hebt meegemaakt. Wilt u meehelpen met de activiteiten van VanRuytenburchom de eigen producten te verwerken en bekend te maken bij andere Vlaardingers?
Ervaar het buiten zijn, het genieten met elkaar en de voldoening van zelf geproduceerd biologisch voedsel! Meedoen bij Van Ruytenburch = mee-eten!
In het voorjaar zal er in de Kas aan de Hofsingeleen informatieavond komen over Stadslandbouw, haar werkwijze en de mogelijkheden voor vrijwilligers

VLAARDINGEN- De Vlaardingse stadslandbouwakker mag verhuizen naar het landgoed van wijlen dokter Moerman aan Westlandseweg. Dat hebben de Van Ruytenburch-vrijwilligers donderdag bekend gemaakt.

De gemeente Vlaardingen gaat in gesprek met geïnteresseerden die het landgoed van Moerman willen kopen en het een nieuwe toekomst willen geven.  Totdat er een nieuwe eigenaar voor het landgoed is gevonden kan de akker voor stadslandbouw worden gebruikt. Onderzocht wordt of de nieuwe invulling van het terrein gecombineerd kan worden met een permanente plek voor Stadslandbouw.

Het was een spannende tijd voor de Van Ruytenburch-vrijwilligers sinds ze per 1 november geen stadslandbouwakker én vrijwilligersonderkomen meer hadden aan de Hoflaan. Zou er ergens in Vlaardingen een plek te vinden zijn om verder te gaan met het op biologische wijze produceren van groenten en bloemen?

Het college van B&W onderschrijft het belang van Stadslandbouw voor haar stad en heeft  met de Stichting van Ruytenburch  afspraken gemaakt voor een nieuw vrijwilligersonderkomen én een nieuwe Stadslandbouwakker.

Allereerst werd  met de gemeente overeen gekomen  dat de Kas  van het Duurzaamheidscentrum aan de Hofsingel door Van Ruytenburch gebruikt kan worden als vrijwilligersonderkomen. Voorwaarde voor dit gebruik is, dat het Kindertuinproject , dat door met het sluiten van het Duurzaamheidscentrum ook zou stoppen, als deelproject van VanRuytenburch door kan gaan.

De Kas biedt ook de mogelijkheid om een groot gedeelte van het plantgoed voor de Stadslandbouwakker en kindertuinen zelf biologisch op te kweken. Door de vrijwilligers wordt op het moment hard gewerkt om een keuken in te richten waar  maaltijden met producten van de stadslandbouwakker ook wederom kunnen worden bereid. Tevens zijn er allerlei plannen voor andere gezamenlijke activiteiten met de vrijwilligers, bewoners en organisaties.

 

 

Zie ook: Wens stadslandbouw rond pand Dokter Moerman Vlaardingen.

Het Dokter Moermandieet terug in Vlaardingen.

Dokter Moerman uit Vlaardingen vergeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *