WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SPOEDIG PLAN ‘VLUCHTELINGEN’ SCHIEDAM

VOORLOPIGE TUSSENSTAND EU-MIGRATIECRISIS. Bij de massa-aanranding in het Duitse Keulen, waren volgens de lokale politie veel asielzoekers betrokken. Vrijdag bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken dat tweederde van de ondervraagde verdachten asielzoekers betreft. Volgens Carsten Linneman, voorzitter van de ondernemersvereniging van de Duitse christendemocraten, is de stemming onder het Duitse volk dramatisch. Merkel vergeleek de massa-aanranding met een 'blikseminslag', terwijl de minister-president van de Duitse deelstaat Hessen meende dat 'na Keulen, alles veranderd is.' Het CDU is vooral bang dat mensen het vertrouwen in de Duitse rechtstaat kwijt zullen raken. In het Nederlandse Oisterwijk zijn afgelopen vrijdag zeven ‘vluchtelingen’ gearresteerd na een vechtpartij in het asielzoekerscentrum (AZC )aldaar. Twee medewerkers van het AZC zijn tijdens de vechtpartij mishandeld. Eerder lekte berichten uit over massale, onderlinge vechtpartijen bij ‘vluchtelingen’ in de AZC’s van Arnhem, Almelo en Overberg. Verder zijn er de berichten over het stelselmatig treiteren van homo’s en christen in Nederlandse opvang.
TUSSENSTAND EU-MIGRATIECRISIS
Bij de massa-aanranding in het Duitse Keulen, waren volgens de lokale politie veel asielzoekers betrokken. Vrijdag bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken dat tweederde van de ondervraagde verdachten asielzoekers betreft. Volgens Carsten Linneman, voorzitter van de ondernemersvereniging van de Duitse christendemocraten, is de stemming onder het Duitse volk dramatisch. Merkel vergeleek de massa-aanranding met een ‘blikseminslag’, terwijl de minister-president van de Duitse deelstaat Hessen meende dat ‘na Keulen, alles veranderd is.’ Het CDU is vooral bang dat mensen het vertrouwen in de Duitse rechtstaat kwijt zullen raken.
In het Nederlandse Oisterwijk zijn afgelopen vrijdag zeven ‘vluchtelingen’ gearresteerd na een vechtpartij in het asielzoekerscentrum (AZC )aldaar. Twee medewerkers van het AZC zijn tijdens de vechtpartij mishandeld. Eerder lekte berichten uit over massale, onderlinge vechtpartijen bij ‘vluchtelingen’ in de AZC’s van Arnhem, Almelo en Overberg. Verder zijn er de berichten over het stelselmatig treiteren van homo’s en christen binnen de  Nederlandse opvang.

SCHIEDAM- Opnieuw heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) de Schiedammers gewezen op de opvang van irreguliere migranten als een onafwendbare ontwikkeling. Lamers deed dit zaterdagmiddag bij het uitspreken van zijn nieuwjaarstoespraak. Nog deze maand zal het Schiedamse college van B en W een concreet plan presenteren voor de opvang van ‘vluchtelingen’. Wat Lamers betreft betekent dit dat ‘Schiedam daarin zijn verantwoordelijkheid zal nemen en een bijdrage leveren die past bij wat Schiedam kan leveren’

Inmiddels ligt er een concreet verzoek van het COA aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Lamers: “Met het uiteindelijke plan gaat het stadsbestuur in goed gesprek met de betrokken bewoners en natuurlijk heeft de gemeenteraad hier het laatste woord over. Wij kiezen niet voor standaardoplossingen, we gaan dit ‘op zijn Schiedams’ doen, met lokaal maatwerk, dichtbij de mensen om wie het gaat.”

Het zou daarbij gaan om kleinschalige opvang, zonder ‘verdringing op de al zo belaste woningmarkt’, en maximale inzet op integratie vanaf de eerste dag.

Hoewel er aanvankelijk nog geen concreet verzoek van het COA lag voor opvang in Schiedam, heeft Lamers hoogstpersoonlijk toch het initiatief genomen om met de partners in Schiedam in gesprek te gaan. Met de raadsleden, met de bewonersorganisaties en met de maatschappelijke partijen is achter gesloten deuren gesproken over wat wel en wat niet zou kunnen in Schiedam.

 

 

Zie ook: Voorstel ‘vluchtelingen’ Schiedam.

Bijna 70.000 euro voor inburgering vluchtelingen Schiedam.

Halve ton opvang vluchtelingen Schiedam/

Promotiecampagne voor ‘vluchtelingen’ Schiedam.

Gemeenteraad Schiedam achter geheim overleg ‘vluchtelingen’.

Besloten bijeenkomst over opvang ‘vluchtelingen’ Schiedam.

 

 

 

 

2 gedachten over “SPOEDIG PLAN ‘VLUCHTELINGEN’ SCHIEDAM

  1. Gewoon grenzen sluiten en met volle bootjes onder begeleiding van militairen terugvaren naar de mediterane kusten waar ze vandaan kwamen. Alle verdragen konden genegeerd worden met de instroom, dus dat kan ook met het uitzetten. Nu niets ineens gaan doen of we ons aan verdragen moeten houden mafkezen! Niet dat het gebeurt, maar ik weiger mee te denken in die hypocrisie van ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *