WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DES BOUVRIE WEER ENTHOUSIAST OVER KORENBEURS SCHIEDAM

Jan des Bouwvrie: “Ik stond er van de week weer in de Korenbeurs . Daar ligt die tegel nog op de grond van de burgemeester en mijn naam d’r in.”
Jan des Bouwvrie: “Ik stond er van de week weer in de Korenbeurs . Daar ligt die tegel nog op de grond van de burgemeester en mijn naam d’r in.”

SCHIEDAM- Voor interieurontwerper Jan des Bouvrie is de Korenbeurs in Schiedam ‘een droom die veloren is gegaan’. Dat zei Des Bouvrie zondagmiddag kort voor aanvang van zijn lezing in het Stedelijk Museum Schiedam. Des Bouvrie geeft toe dat hij spijt heeft van zijn avontuur in Schiedam, maar hij heeft ook grote waardering voor de huidige bestemming van de Korenbeurs.

De koning van het witte interieur was van 1998 tot 2003 eigenaar van de monumentale Korenbeurs aan de Lange Haven. Het lukte Des Bouvrie destijds niet zijn interieurpaleis in Schiedam tot een succes te maken.

“Ik heb ooit de Korenbeurs gekocht toen ik  de plannen met de panden op de hoek van  de Korte Haven zag, “ vertelt Des Bouvrie.  “Ik vond de Korenbeurs het mooiste gebouw wat ik ken.  En ik had een paar zakenrelaties, die hadden de overkant gekocht (hoek Korte Haven, red.). Een heel groot gebouw. En daar ben ik in meegegaan.  Dat werd veel te groot. Dat was onoverzichtelijk geworden. Ik had me eigenlijk alleen moeten beperken tot de Korenbeurs .

Afgelopen week was hij terug in het pand waar nu de bibliotheek is gevestigd. Des Bouvrie : “Ik vind het fantatisch voor een bibliotheek. Dat is toch goed gedaan. Daar hangt rust. Ik zag die mensen daar allemaal lezen. Ik denk ook dat het een heel goed doel is waar het nu voor wordt gebruikt. Dus uiteindelijk is het goed gekomen.

 

Zie ook: Jan des Bouvrie terug in Schiedam.

Opening bibliotheek Korenbeurs Schiedam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *