WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEZING VOC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Onder de titel ‘Van VOC naar…..?????’ zal Karel Schot, lid van de vereniging ‘Vrienden van het Museum Vlaardingen’ vanavond een presentatie geven.

DSC00006De titel is gekozen op basis van het feit dat Nederland een rijke historie in het handel drijven heeft, waarbij de scheepvaart een niet onbelangrijke rol speelde. Uit deze historie zijn een groot aantal belangrijke scheepvaart maatschappijen ontstaan. Een behoorlijk aantal jaren geleden heeft zich een teloorgang ingezet die in principe zijn weerga niet heeft gekend. De Schot zal in zijn presentatie hier wat dieper op ingaan.

Verder zullen de zogenaamde ‘open hatch’ schepen en het container gebruik aan de orde komen. De genoemde teloorgang heeft er toe geleid dat Nederland vandaag de dag geen enkele lijnvaart rederij meer heeft. Natuurlijk zijn er nog Nederlandse rederijen, maar niet zoals wij ze historisch gezien kennen met als voorbeeld de Holland Amerika Lijn (vracht), Rotterdamsche Lloyd, KNSM en later de Koninklijke Nedlloyd.

 

Donderdag 28  januari aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30.

Toegang alleen voor de leden van de  Vrienden, u kunt zich aan de zaal aanmelden als Vriend.

Locatie: de Joon, Westhavenkade tegenover het Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *