WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GILDE IN ZAKKENDRAGERSHUISJE SCHIEDAM

 

Gedeputeerde Han Weber (D66) en wethouder Marcel Houtkamp (D66) bij de oplevering van het restaureerde Zakkendragershuisje op 16 oktober 2014.
Deken Leen van Andel (Antoniusgilde) demonstreert het smakken aan gedeputeerde Han Weber (D66) en wethouder Marcel Houtkamp (D66) bij de oplevering van het restaureerde Zakkendragershuisje op 16 oktober 2014.

SCHIEDAM- Er liggen vergevorderde plannen om het Schiedamse Antoniusgilde te laten terugkeren in het Zakkendragershuisje aan de Oude Sluis.

In de plannen nemen de Schiedamse zakkerdragers opnieuw hun positie in en krijgt het huisje weer een zo authentiek mogelijke inrichting. Hiertoe worden stukken uit de Historische Collectie van het Stedelijk Museum Schiedam teruggeplaatst in het huis. Ook het Jenevermuseum levert graag een bijdrage, omdat het Zakkendragersgildehuis samen met Molens en Branderijen een onderdeel is van het verhaal rond de productie van Schiedams gedistilleerd.

De herinrichting wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland.

 

Zie ook:  Schiedamse zakkendragers smakken weer.

Oplevering zakkendragershuisje Schiedam.

Vochtproblemen Zakkendragershuisje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *