WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STADSTERRAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Zondag tussen 15.00 en 18.00 uur kan er in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen weer genoten worden van professioneel aanbod en lokale muzikanten. Het Stadsterras is een maandelijks terugkerend festival voor het hele gezin met een programmering voor jong en oud.

31 januari Stadsterras FOTO 1Laat u deze zondagmiddag meevoeren naar warmere oorden. Tango Extremo brengt een mix van Tango Nuevo, klassieke muziek, jazz- en Zuid Amerikaanse muziek. U waant u even in de donkere cafés en danssalons van Havana of Buenos Aires. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop of deze middag te koop voor  10 euro per stuk.

Een vast onderdeel van het Stadsterras is het Stadsgesprek. Deze talkshow over kunst en cultuur bestaat uit drie onderdelen van elk een half uur. Gespreksleider Leen Vreugdenhil gaat aan de hand van de thema’s cultuur & visie, cultuur & programmering van de Stads en cultuur & inspiratie in gesprek met interessante gasten, waaronder dit keer Bert Blase.

31 januari Stadsterras FOTO 2Het Stadsterras is niet alleen luisteren en kijken naar, maar ook zelf meedoen. Bij het onderdeel de Stadsvloer wordt het aanwezige publiek geprikkeld de Stadsvloer te betreden. Theaterrecensent en gastacteur Jacques Nachtegaal, onder andere bekend als regisseur van de eerste twee theatertournees van The Amazing Stroopwafels en acteur in Kuifje de musical in het Nieuwe Luxor, draagt speelideeën aan waarmee de acteurs en actrices zelf aan de slag gaan. Geen strak omlijnde opdrachten, maar ruimte voor improvisatie met als resultaat verrassende acteerpresentaties. Altijd al een keer in de spotlights willen staan? Grijp deze kans en doe mee.

Geen Stadsterras zonder muziek. Naast het optreden van Tango Extremo optredens van onder andere het 14-koppig koor Cultureel Centrum Vlaardingen, DJ Raimond en sing-a-songwriter Tim Verhaal. De middag wordt afgesloten met de Afrikaanse ritmes van Makalisounds. Lekker dansen op de klanken van afro-soul, funk, jazz en groovy afro-fusion.

De weersverwachting voor deze middag: zalig terrasweer!

 

Zie ook:  Tafelgasten stadsgesprek Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *