WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

JOHANN OBERREITER MUSEUM MAASSLUIS

archief 1MAASSLUIS –Het Museum Maasluis nodigt u vanaf morgen uit voor de overzichtstentoonstelling van het werk van Johann Oberreiter. De expositie wordt zaterdsagmiddag voor genodigden geopend. Dit geschiedt door Pieter Stamperius, afscheidnemend bestuurslid van de Stichting Museum Maassluis. Wegens zijn afscheid wordt de tentoonstelling aan Pieter toegewijd.

Johann Oberreiter (1906-1964) kwam na de Eerste Wereldoorlog naar Maassluis. Na enige tijd ontwikkelde hij zich tot een man met vele ambachten. Zo was hij ondernemer, kunstenaar en (teken)leraar. Hij doceerde aan de Gemeentelijke Nijverheidsavondschool, de Ambachtstekenschool Maassluis, de Marnix Mulo en de Stichting Technische School. Leerlingen van hem waren onder andere de in Maassluis zeer bekende Henk Fortuin, Jan Ouwenbroek, Lenie en Catrien de Baat en Aad Sluijter. Van hen zal ook werk op de tentoonstelling te zien zijn.

Bijzonder aan deze expositie is ook dat een lokaal waar Oberreiter les gaf, is nagebouwd. Verder zijn er allerlei attributen te aanschouwen die een goed beeld geven van deze veelzijdige ambachtsman.

Deze unieke tentoonstelling is te zien van 7 februari tot en met 28 maart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *