WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LICHT VERBINDT SCHIEDAM

Inloophuis DE WISSEL is een initiatief van de kerken in Schiedam en is voor bezoekers open op woensdag, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
Inloophuis DE WISSEL is een initiatief van de kerken in Schiedam en is voor bezoekers open op woensdag, donderdag- en vrijdagmiddag van
14.00 tot 16.00 uur.

SCHIEDAM- Bij inloophuis De Wissel in Schiedam wordt vanmiddag om 16.30 uur de expositie ‘Licht verbindt’ geopend. De expositie is samengesteld door Rita van der Eijk-Lamein en Ineke van den Boom van Stichting Meredia in het Inloophuis De Wissel aan het Broersveld.

Onder het genot van een hapje en drankje zijn schilderijen en mandala’s, gemaakt door Schiedammers, te bezichtigen. De schilders zullen een uitleg geven over hun schilderijen en we luisteren en kijken naar gedichten, die op een creatieve manier zijn uitgewerkt door leerlingen en ouders van de o.b.s. De Taaltuin en LentizLIFECollege.

 In veel godsdiensten en culturen speelt licht een belangrijke rol; het geloof wordt gezien als een licht in het donker, een pad om te volgen, maar ook leert men dat het witte licht bestaat uit alle kleuren van de regenboog. De diversiteit van kleuren is altijd aanwezig ook als het versmolten is tot een kleur. Het licht beschouwen wij als vanzelfsprekend, omdat het er altijd is.

In de expositie zien we kunstzinnige uitingen van mensen over wat licht voor hen betekent. Zij doen dit vanuit hun eigen cultuur en religie.

De organiserende Stichting Meredia kwam eind vorig jaar in het nieuws met een promotiecampagne voor ‘vluchtelingen’ in Schiedam.  De stichting Meredia draagt het multiculturalisme actief uit via zogenaamde dialooglessen en interculturele en interreligieuze lessen op Schiedamse scholen. De stichting werkt met een driekoppige Raad van Toezicht, waarin één van de drie zetels wordt ingenomen door een bestuurslid van de in Schiedam gevestigde Muradiye moskee: Een mohammedaans onderkomen dat volledig wordt gecontroleerd door het ministerie van Algemene zaken van de Turkse premier Erdogan.

 

 

Zie ook: Roep om extra geld vluchtelingen Schiedam.

Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *