WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN MACHTELOOS BIJ VIJFSLUIZEN

Aan de zuidzijde van metrostation Vijfsluizen zijn weliswaar twee parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden, en ook nog vlak voor de ingang van het station, maar de gehandicapte die van die speciale parkeerplaatsen gebruik maakt, komt na de toegangspoortjes niet verder. Aan deze kant van het metrostation is namelijk geen roltrap, al helemaal geen lift, en kijkt de gehandicapte (maar ook mensen met een kinderwagen of zware koffer) beteuterd omhoog, naar slechts een steile trap van zo'n vijftig meter lang. De ingang aan de noordkant heeft wel roltrappen lift, maar geen parkeervakken voor gehandicapten (Foto: noord-ingang).
Aan de zuidzijde van metrostation Vijfsluizen zijn weliswaar twee parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden, en ook nog vlak voor de ingang van het station, maar de gehandicapte die van die speciale parkeerplaatsen gebruik maakt, komt na de toegangspoortjes niet verder. Aan deze kant van het metrostation is namelijk geen roltrap, al helemaal geen lift, en kijkt de gehandicapte (maar ook mensen met een kinderwagen of zware koffer) beteuterd omhoog, naar slechts een steile trap van zo’n vijftig meter lang. De ingang aan de noordkant heeft wel roltrappen lift, maar geen parkeervakken voor gehandicapten (Foto: noord-ingang).
VLAARDINGEN- Gehandicapten kunnen nog altijd niet terecht bij de zuid-ingang van metrostation Vijfsluizen. Een snelle oplossing voor het ontbreken van een lift lijkt nog ver weg. Dat blijkt uit de woorden van wethouder Ruud van Harten (CU-SGP).  De gesprekken met de RET over aanpassingen aan het metrostation hebben nog geen resultaat opgeleverd.

ONS.Vlaardingen drong in oktober vorig jaar al aan op een oplossing (‘Je zal maar gehandicapt zijn’), maar volgens de wethouder ontbreekt het de gemeente Vlaardingen aan mogelijkheden, omdat het metrostation op Schiedams grondgebied ligt en de RET uiteindelijk verantwoordelijk is.

De gemeente Schiedam heeft eind vorig jaar al aangedrongen op een extra lift. Het stadsbestuur van Schiedam heeft daar per brief bij de Metropoolregio op aangedrongen.

 

 

Zie ook: Metro Vijfsluizen Schiedam krijgt extra lift.

Gesprekken bereikbaarheid metro Vijfsluizen Schiedam.

Problemen gehandicapten metro Schiedam Vlaardingen.

 

 

Eén gedachte over “VLAARDINGEN MACHTELOOS BIJ VIJFSLUIZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *