WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLICOR SPEECH BURGEMEESTER SCHIEDAM

Uit de redactieverklaring van deze site:  ‘Webradio Torpedo maakt geen gebruik van (overheids)subsidies en accepteert geen private, financiële ondersteuning in ruil voor invloed op de berichtgeving. Ook niet in de vorm van advertorials (advertenties, vermomd als redactionele artikelen). Torpedo ambieert geen positie als lieveling van het establishment en durft op gevoelige tenen te staan. Daardoor is Waterweg Actueel de enige, kritische en 100% onafhankelijke, lokale, online nieuwsvoorziening in de regio Waterweg-Noord’.  ‘Via de eigen nieuwsvoorziening wordt in alle berichten, audio- en videoverslagen gestreefd naar journalistieke objectiviteit. In deze eigen, onafhankelijke berichtgeving streeft Torpedo bovendien naar transparantie, vrij van newspeak en policor.’ ‘Torperdo erkent uitsluitend de oorspronkelijke code van Bordeaux, zoals opgesteld in 1954.’
Uit de redactieverklaring van deze site: ‘Webradio Torpedo maakt geen gebruik van (overheids)subsidies en accepteert geen private, financiële ondersteuning in ruil voor invloed op de berichtgeving. Ook niet in de vorm van advertorials (advertenties, vermomd als redactionele artikelen). Torpedo ambieert geen positie als lieveling van het establishment en durft op gevoelige tenen te staan. Daardoor is Waterweg Actueel de enige, kritische en 100% onafhankelijke, lokale, online nieuwsvoorziening in de regio Waterweg-Noord’.
‘Via de eigen nieuwsvoorziening wordt in alle berichten, audio- en videoverslagen gestreefd naar journalistieke objectiviteit. In deze eigen, onafhankelijke berichtgeving streeft Torpedo bovendien naar transparantie, vrij van newspeak en policor.’
‘Torperdo erkent uitsluitend de oorspronkelijke code van Bordeaux, zoals opgesteld in 1954.’
SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) meent dat de EU-migratiecrises het gevolg is van ‘oorlogen en conflicten wereldwijd’. “Daardoor zoeken vluchtelingen hun toevlucht naar een veiliger omgeving”, aldus de burgemeester woensdagavond tijdens de dodenherdenking op de Plantage in Schiedam.

Uit de vorige maand gepresenteerde cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) blijkt dat een kwart van de asielaanvragen die dit jaar al zijn gedaan, afkomstig is van mensen uit een veilig land als met name Albanië, Servië of Kosovo. Het gaat om zo’n duizend mensen in de eerste twee maanden van 2016. Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) liet in januari al weten dat meer dan de helft van de ‘vluchtelingen’ die naar Europa komen, niet op de vlucht zijn voor een oorlog. “Het zijn vooral Noord-Afrikanen die om economische redenen hun thuisland verlaten,” aldus Timmermans in een interview met de NOS.

Lamers plaatsten de islamitische, terroristische aanslagen op de westerse maatschappij gelijk aan de moslim stammentwisten. In één adem had de eerste burger het over ‘de recente aanslagen in Parijs, Brussel, Ankara en Istanboel. En ook over ‘de voortdurende oorlog in Syrie, met aanslagen op vliegtuigen zoals de MH17 (…).

Zie ook: Lamers gebruikt newspeak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *