WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

4 MILJOEN EURO VOOR HERINRICHTING STADSKANTOOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor het opnieuw inrichten van het Schiedamse Stadskantoor is naar schatting 4 miljoen euro nodig. Er zijn, volgens het stadsbestuur, diverse redenen om de kantoortoren in te richten naar een nieuw kantoorconcept. De huidige inrichting zou deels verouderd zijn en hier en daar versleten. De kwaliteit van stoelen, verstelbare bureaus, en hulpmiddelen voor digitaal werken, is van belang voor de gezondheid van de ambtenaren. En in het kader van hygiëne zijn voorzieningen nodig voor koelen van meegenomen etenswaren, maar ook bijvoorbeeld voor het aanbrengen van spoelbakken om drinkrestanten te kunnen deponeren.

Tegelijk gaan burgemeester en wethouder er vanuit dat de herinrichting kosten kan besparen.

De ambtelijke Organisatie heeft de afgelopen maanden ervaring opgedaan met thuiswerken; deze ervaring kan worden meegenomen voor de invoering van het flexconcept. Flexwerken op kantoor betekent onder andere dat er minder vaste (aan personen toegewezen) werkplekken zijn en beperkte berg- en archiefruimte per ambtenaar.

Op dit moment huurt de gemeente nog ruimte aan de overzijde van het Stadserf voor de huisvesting van diverse teams. Door deze teams centraal te huisvesten kan worden bespaard op huur. Huisvesting van deze teams is wel gebonden aan specifieke randvoorwaarden en eisen die hij deze teams horen.

Door verdergaande digitalisering ontstaan andere behoeften aan opslag van dossiers (minder kastruimte) of communicatiemiddelen (vaste telefoons).

Medio juli beslist de gemeenteraad of dit alles een investering waard is van die 4 miljoen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “4 MILJOEN EURO VOOR HERINRICHTING STADSKANTOOR SCHIEDAM

 1. 4 miljoen om het comfortabeler te maken.
  Koelkasten, hier en daar versleten en verouderd.
  Ga even bij de kringloopwinkels kijken, dat moet noodgedwongen half Schiedam.

  Met die 4 miljoenkan de gemeente ook gedupeerde bewoners in Nieuwland bijstaan, waar hun huis, gehuurd bij woonmin voor veel geld,vrijwel onbewoonbaar is door schimmelvorming.
  Het is toch vestzak, broekzak met gemeenschspsgeld tussen deze twee.
  Ben benieuwd naar de reactie van linkse partijen en Denk, of is het belang van hun zitgenot groter dan het woongenot van mensen die op hun stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *