RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

81 KLACHTEN ZONDER OVERSCHRIJDING NORM FESTIVAL ROTTERDAM-KRALINGEN

ROTTERDAM- Het festival ‘A Day At The Park’ in het Kralingse Bos te Rotterdam heeft voor veel geluidsklachten gezorgd. De milieudienst DCMR kreeg 81 meldingen binnen van omwonenden die last hadden van het geluid. Het festival, dat verschillende soorten dance muziek aanbood, zoals House, Tech-house, Techno en Urban, hield zich wel aan de afgesproken geluidsnormen.

De gemeente Rotterdam wil echter geen eendaagse evenementen meer toestaan die een geluidsbelasting hebben van 75 dB tot 90 dB. Dit zijn de hoogste categorieën van geluidshinder. Het laatste evenement dat hiervoor een vergunning kreeg, was Het Vrije Volk Festival op 9 juli vorig jaar.

Festivals moeten zich aan de geluidsnormen houden om overlast en gehoorschade te voorkomen. Als ze dat niet doen, kan de gemeente ingrijpen. Ze kunnen bijvoorbeeld een waarschuwing, een boete, een dwangsom of bestuursdwang geven. Ze kunnen ook de vergunning voor het festival afpakken of niet meer verlenen. Festivalorganisatoren moeten daarom het geluidsniveau in de gaten houden en bezoekers informeren over gehoorbescherming.

3 reacties op “81 KLACHTEN ZONDER OVERSCHRIJDING NORM FESTIVAL ROTTERDAM-KRALINGEN

  1. Ik vermoed dat de meeste klagers aanwezig zijn geweest op het Holland popfestival en nu klagen over dit festival, gun een ander aub ook een feestje en geniet gewoon mee.

  2. Zeker Herr Hans Kreuger 88 die loopt ze zeiken.
    Zolang het geen Duitse marsmuziek is met o a. de nummers: Deutschland über alles,Erica, Ich hatte einen kameraden en als topper het Horst Wessel lied ‘ Third reich Anthem of muziek van Ladysmith Black Mambazo is het in zijn gedachtegoed fout.
    Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met zijn
    ‘ politiek besmette jeugd’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *