WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BRANDERSWIJN SCHIEDAM DIT JAAR IN TATTOO STYLE

SCHIEDAM- De Schiedamse tattooartist Hans Pasztjerik heeft het etiket voor de Schiedamse branderswijn van 2023 ontworpen. Hij is de eigenaar van Stay Classy Tattoo, een bekende tattooshop op het Broersveld in Schiedam die hij in oktober 2011 opende. Stay Classy heeft verschillende artiesten in dienst die elk hun eigen unieke stijl hebben.

De Schiedamse branderswijn is een bijzondere soort jenever die gemaakt wordt met de originele moutwijn van het Jenevermuseum. Deze moutwijn wordt gestookt in de historische Branderij De Gekroonde Brandersketel, die al meer dan twee eeuwen in Schiedam staat. De Branderswijn heeft een extra smaak die hem anders maakt dan andere jenevers. Het is een oude traditie dat de Branderswijn elk jaar aan de burgemeester wordt geschonken tijdens de Brandersfeesten, maar die gaan dit jaar niet door.

Het etiket voor de Branderswijn wordt elk jaar gemaakt door een bekende kunstenaar. Dit jaar is dat dus Pasztjerik, die een etiket heeft gemaakt voor een branderswijn met een vleugje van zijn eigen creativiteit (de receptuur van de wijn is nog geheim). Vorig jaar was dat Roos Kramer, die een etiket maakte voor de Branderswijn 2022 met een vleugje salmiak. Rob van der Ven maakte het etiket voor de Branderswijn 2021 met een hint van kaneel. In 2020 was Jacques Tange verantwoordelijk voor het etiket voor de Branderswijn met een toets van sinaasappel. Sjef Hendrickx maakte het etiket voor de Branderswijn 2019 met een accent van gember. Theo Gootjes maakte het etiket voor de Branderswijn 2018 met een nuance van anijs.

Als u de Schiedamse branderswijn 2023 wilt kopen, kunt u vanaf de 23-ste terecht bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *