WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

5E VERDACHTE SCHIETINCIDENT VLAARDINGEN-WEST BLIJFT IN CEL

VLAARDINGEN- De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat een vijfde verdachte, die in verband wordt gebracht met het schietincident in Vlaardingen-West op 7 januari, nog 90 dagen in voorlopige hechtenis moet blijven. Het schietincident gebeurde in een huis aan de Geert Grootelaan in de wijk Westwijk. De vijfde verdachte, een 28-jarige man uit Rotterdam, had zichzelf gemeld bij een politiebureau op dinsdag 9 februari en was toen al een keer voorgeleid aan de rechter-commissaris die toen besloot tot een verlening van 14 dagen cel.

In deze zaak is op maandag 12 februari ook een zesde verdachte aangehouden in een woning in Rotterdam. Deze 21-jarige man uit Barendrecht wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Op zondag 7 januari waren al drie verdachten gearresteerd door de politie. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover het huis van het slachtoffer mogelijk iets te maken had met de schoten. In die woning werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De drie verdachten worden in verband gebracht met deze drugs en zitten nog steeds vast. Na verder onderzoek en een nauwe samenwerking met de Franse politie werd een 17-jarige verdachte op donderdag 11 januari aangehouden in Frankrijk. Hij is inmiddels overgebracht naar Nederland en zit daar in de cel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *