WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WEGSLEEPBELEID VLAARDINGEN OP STOOM

VLAARDINGEN- Het parkeren van een wrak of auto zonder kentekenplaten is definitief niet zonder risico in Vlaardingen. Vorige week is door handhavers van de gemeente een groene Fiat type Uno, met Duitse nummerplaten, gesignaleerd op het grasveld van de Bankasingel. De auto is naar het oordeel van de gemeente rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en verkeert in kennelijk verwaarloosde toestand. Het wrak is direct weggesleept. Het afgelopen jaar zijn al diverse spookauto’s en wrakken weggesleept door de gemeente.

De eigenaar kan een boeten verwachten plus een rekening voor de verwijdering en opslag. Mocht de bestuurder de auto terug willen dan kan een afspraak worden gemaakt bij de gemeente om het voertuig op te halen. Indien de interesse ontbreekt, om zodoende de boete en wegsleepkosten te ontlopen, dan heeft de gemeente de mogelijkheid om na drie weken de auto te verkopen dan wel te vernietigen. De gemeente, de berger en de politie beschikken bovendien alle drie over een eigen loods.

Sinds het aantreden van burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) wordt werk gemaakt van het verwijderen. Dat wil zeggen, vanaf het moment waarop eerder dit jaar de Algemene Plaatselijke Verordening is aangepast op dit punt.

Onder het bewind van oud-burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) werden verzoeken om in te grijpen bij auto’s zonder nummerplaat in de Westwijk afgedaan als ‘onmogelijk’. Ook na haar vertrek bleef dat nog enige tijd het standpunt.

Foto: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “WEGSLEEPBELEID VLAARDINGEN OP STOOM

  1. Wat een geldverspilling. Die eigenaar komt zeker te weten niet opdraven met getrokken portemonnee. Had nou gewoon de oud ijzerboer gebeld, die haalt hem gratis weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *