WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGEN KAN VERPLICHTE HUISVESTING VLUCHTELINGEN AAN’

VLAARDINGEN- Ook de hogere instroom aan vluchtelingen kan worden gehuisvest in Vlaardingen. Dat is wat het stadsbestuur beweert tegenover de fractie van het AOV. De partij heeft vragen gesteld over de huisvesting. Het AOV wordt duidelijk gemaakt dat vluchtelingen over de diverse wijken van Vlaardingen worden verspreid, zodat het vrijkomende aanbod evenwichtig wordt verdeeld.

Vorige week werd duidelijk dat druk wordt gezet achter de verplichte huisvesting (met voorrang op een sociale huurwoning) van vluchtelingen in Vlaardingen en Schiedam. Minister Kajsa Ollongren (D66) heeft dat duidelijk gemaakt aan de Tweede Kamer.

Bij de gemeente Vlaardingen heeft de Provincie inmiddels informatie opgevraagd over achterlopende, verplichte toewijzing van sociale huurwoningen. Met de gemeente Schiedam worden zelfs al afspraken gemaakt over acties, termijnen en gevolgen voor de verplichte toewijzing van huurwoningen.

De taakstelling voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen voor de eerste helft van 2021 is op 5 november van dit jaar bekend gemaakt. Vlaardingen heeft een taakstelling opgelegd gekregen van 57 vluchtelingen. Ter vergelijking: de taakstelling voor het gehele jaar 2020 betrof 55 vluchtelingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “‘VLAARDINGEN KAN VERPLICHTE HUISVESTING VLUCHTELINGEN AAN’

  1. Dat zal niet lang meer duren.
    Hun huis of huizen in hun thuisland moeten eerst verkocht worden.
    Maar moeten eerst, helaas voor hun zit het corona virus en de reisbeperkingen ertussen, op vakantie via Duitsland met vliegtuig naar het buurland van hun thuisland.
    Daarvandaan naar hun thuisland met de bus om het huis leeg te halen voor de verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *