WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WATERWEGGEMEENTEN BLIJVEN IN GRJR

SCHIEDAM- De drie waterweggemeenten, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, blijven deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond. Hoewel er eerder nog sprake was van een mogelijke uittreding, is er nu de ruimte voor de uitvoering van het MVS Jeugdhulpmodel binnen de GRJR. Zowel de gemeenteraden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam als het Algemeen Bestuur van de GRJR stemden hier vorige week mee in.

Vanaf 1 januari 2023 zijn de MVS-gemeenten zelf verantwoordelijk voor het inkopen van het grootste deel van de jeugdhulp, ongeveer 70% van wat de GRJR nu inkoopt. Op de onderdelen Veilig Thuis, het gedwongen kader en het Landelijke Transitiearrangement blijven de vijftien gemeenten samen optrekken.  

De MVS-gemeenten willen samen met cliënten, huisartsen, instellingen en scholen de kwaliteit van de jeugdhulp verbeteren. Zo willen zij beter tegemoetkomen aan de hulpvraag van het kind. Daarnaast verwachten MVS dat deze aanpak leidt tot beter beheersbare kosten. De drie gemeenten werken daarom al geruime tijd aan de verbetering van de jeugdhulp met de ontwikkeling van een eigen MVS Jeugdmodel.

Binnen de GRJR zijn er straks twee inkoopmodellen, het MVS jeugdmodel en het GRJR inkoopmodel. Hierdoor kan er een vergelijking worden gemaakt en ervaring worden opgedaan met twee bekostigingsmodellen en twee inkoopmodellen. Het motto hierbij is: “samen leren wat werkt.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *