WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONS.VLAARDINGEN VERZEKERD VAN RUN OP IJSMOPPEN

VLAARDINGEN- Het is vrijwel zeker dat Westlandse schaatsers weer Vlaardingse IJsmoppen kunnen halen in de haringstad. Het Hoogheemraadschap van Delfland doet er alles aan het ijs volledig begaanbaar te maken. Op vragen van ONS.Vlaardingen meldt het waterschap dat de werkzaamheden aan de kade in Schipluiden zijn uitgesteld om ook daar het ijs de kans ter geven aan te groeien.

Delfland stelt waar mogelijk gemalen, stuwen en inlaten op zo’n manier in dat het waterpeil minder fluctueert. Door de stroming in het water te beperken, helpen ze de natuur een handje. Ook geldt deze vorstperiode een vaarverbod voor alle regionale vaarten. De hoofdvaarwegen de Schie en de Vliet vallen buiten het verbod. Het vaarverbod geldt totdat de dooi is ingezet.

De echte Vlaardingse IJsmoppen werden begin maart 2018 voor het laatst geproduceerd door bakker Frank Hazenberg. Het traditionele zandkoekjes werd toen verkocht bij Bierlokaal Antonius, naast de oude bakkerij van Hazenberg op de Hoogstraat 21.

De IJsmoppen waren volgens de traditie bedoeld voor de Westlanders die over de vaart naar Vlaardingen kwamen schaatsen om in café de Kroon een borreltje te drinken. Met een zakdoek vol ijsmoppen als bewijs dat ze echt in Vlaardingen waren geweest, konden deze Westlanders vervolgens weer terug naar de warme haard en hun geliefden.

Een echte Vlaardingse IJsmop bevat naast bloem, boter en suiker ook kaneel en anijs. Dat geeft de koekjes hun unieke smaak.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “ONS.VLAARDINGEN VERZEKERD VAN RUN OP IJSMOPPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *