WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GELUIDSHINDER HAVENBEDRIJVEN SCHIEDAM WORDT NORMAAL GEMAAKT

SCHIEDAM- De grenswaarden voor geluid worden verhoogd met het geluid van aangemeerde schepen in de Schiedamse zeehavens, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Dat laat het stadsbestuur weten in het ‘Geluidsplan industrieterrein Schiedam-Zuid 2021’. Ook wordt gezocht naar mogelijkheden voor de normering en invoering van laagfrequent geluid van de aangemeerde schepen en havenactiviteiten. Tegelijk wordt gestart met een onderzoek naar de kosten voor de toepassing van geluidsisolerende maatregelen bij woningen, in het gebied rondom de Schiedamse havens. Schiedam overweegt ook te gaan werken met een gedoogbesluit, met daaraan verbonden voorschriften, om de hinder van de hotelfunctie van zeeschepen in onder meer de Wiltonhaven te beperken.

Scheepswerf Huisman heeft vorig jaar met succes een officieel bezwaar ingediend bij de gemeente tegen de afgifte van een omgevingsvergunning voor de bouw van twee duurzame woontorens op de Vlaardingerdijk. De woontorens stonden geplant recht tegenover het bedrijf in de Wiltonhaven.

De bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg, naast scheepswerf Damen, worden zoveel mogelijk uitgekocht door de gemeente. Maar twee huiseigenaren, die eerder in het gelijk zijn gesteld door de Raad van State, zijn niet van plan om te verhuizen. De twee eisen maatregelen tegen geluidshinder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “GELUIDSHINDER HAVENBEDRIJVEN SCHIEDAM WORDT NORMAAL GEMAAKT

  1. Die idiote klagers die een huis tegenover een scheepswerf kopen om vervolgens over geluid te klagen mogen blij zijn dat schepen tegenwoordig niet meer worden geklonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *